15 000 personer har fått ett bättre liv tack vare dig!

Än är inte insamlingen för Kycklinghjälpen sammanställd. Men hittills har minst 600 fattiga familjer i El Salvador fått ovärderlig hjälp tack vare er som stöttat Kycklinghjälpen.
Det är fantastiskt!

Jag tänker på ensamstående trebarnsmamman Catalin, 20-årige Abner som tvingats ta hand om sitt brorsbarn och 46-årige fårade bonden José som jag träffade under mitt besök i El Salvador. Alla drömde om att få ta hand om kycklingar och på så sätt få en ljusare och uthärdligare framtid.
Nu får de det, tack vare er och Läkarmissionen som driver verksamheten.

Landfaksimil

Det här är inte första gången jag slås av Landläsarnas handlingskraft.
Haitiinsamlingen, som gjordes för fyra år sedan, får jag än i dag frågor om.
– Skolan är Hesses stolthet, hälsar Antonio Boursiquot från Hoppets Stjärna i Haiti.
Skolan, sömnadsskolan för kvinnor och det rena vattnet har gjort att 10 000 människor har fått en bättre hälsa och en ljusare framtidstro.
Och när svältkatastrofen kom till byn för ett år sedan samlade Lands läsare kvickt in närmare 500 matpaket.

En bättre framtid har också de drygt 3 000 syriska tonåringar som passerat Lands Fredsoas i flyktinglägret Za’atari i Jordaniens öken.
I vintras drabbades området av det värsta snöovädret i mannaminne. Tälten rasade, barn stod i flipflops i snön. Det var blött, det var kallt – och det fanns ingenstans att ta vägen.
När jag berättade det för min 7-årige son tittade han länge på vinterlandskapet utanför köksfönstret.
– Bo i tält på vintern? Det måste vara kallt, sa han eftertänksamt och skakade till som om det gick en rysning genom kroppen.
Men en plats kunde de tältlösa flyktingarna bege sig till – Lands Freds­oas, som fick bli ett tillfälligt härbärge.

Den ansvariga för Fredsoasen är Wejdan Jarrah, muslim från Palestina som jobbar för Svenska kyrkan i Jordanien.
Utan henne hade det inte alls blivit lika bra. Wejdan är inte bara välutbildad i psykosociala frågor. Hon brinner för sina syriska tonåringar. Hon får tjejer som tystnat på grund av sina trauman att börja prata och skratta igen.
Hon får killar som bråkat med föräldrar och hamnar i trubbel med polisen att hjälpa till i hemmet och inse vad en god kompis är för något.
Med hjälp av Freds­oasen har alltså 3 000 ungdomar fått något att fokusera på igen i det vilsna tillståndet kriget har gett dem. Och deras attityder har spridit sig långt utanför Fredsoasen, till föräldrar, släktingar och vänner.
Utan er läsare som skänkte pengarna hade det inte blivit någonting.
– Ni gjorde drömmen sann, hälsar Wejdan.

Utan er läsare hade inte Hesse i Haiti fått en sådan fin skola som utbildar 350 ungdomar år efter år.
Utan er läsare hade inte 3 000 ungdomar från Syrien fått den utbildningen som Fredsoasen ger.
Utan er läsare hade inte Catalin, Jose, Abner och 600 andra familjer fått ny framtidstro.
Ni har hjälpt närmare 15 000 personer direkt! Och ännu fler indirekt.
Hör du något som surrar så är det säkert ett merci, ett gracias eller ett toudi från Haiti, El Salvador och det syriska flyktinglägret. Tack!

Hjälp en familj – skänk kycklingar

För 100 kronor får en familj 25 kycklingar att föda upp. Ägg och kött som familjen inte själv äter säljs på marknaden och ger extra tillskott till hushållskassan.

Stötta kycklinghjälpen!
SMS-a kyckling100 till 729 80 och du skänker 100 kronor.
Eller sätt in valfritt belopp på Plusgironummer 90 00 21-7 (Läkarmissionen). Skriv Land i meddelande–raden.

 

Kycklingarna har förändrat livet för Marili Ayala och hennes familj. Nu ser framtiden mycket ljusare ut. Hjälp en familj du med. För 100 kronor gör du skillnad.

Så stoppas kriminaliteten av Kycklinghjälpen

Tänk dig att det bor 6,2 miljoner invånare i Småland. Och att 3 900 av dem mördas varje år. Tänk dig detta – och du har läget klart för dig hur det ser ut i El Salvador.

Land stenmark

10 tecken på att Sverige drabbas av Stenmark-feber – igen

Lektionerna avbröts, jobben stod stilla, partiledardebatter tystades och mössor stickades. Ni som var med på 1970-talet minns hur Ingemar Stenmarks framfart i slalombackarna fick ett helt land att stå stilla – och turistorter att födas.

VARIOUS

Småbarnsmammorna är landsbygdens superhjältar

Superentreprenören och VD-n Kim Shepard från Kalifornien säger: ”Jag anställer helst småbarnsmammor, de är superhjältar.”

imago_sp_031120400008_03540123

Urbaniseringen har gjort cykelbranschen till vinnare

Så här dags börjar många blicka tillbaka på året som gått. Men jag har tittat 30 år tillbaka för att fundera lite över framtiden. Mellan 1983 och 2013 har Sveriges befolkning ökat med 1,3 miljoner invånare.

Mr Cable Guy hade lite att stå i under sin arbetsdag i Dhaka i Bangladesh. Foto: Johan Sjöblom

6-åringen till pappa: Titta med BÅDA ögonen! (och andra roliga barncitat)

Först kom generation X och sedan generation Y. Efter dessa bokstavsgenerationer vill jag nu presentera en helt ny kull; Generation MT. MT som i Multi Tasking.