Alla får vara med och springa för dem som inte kan

Kan man delta i ett löparlopp höggravid i vecka 33? Jajjamen!! Inga problem om loppet verkligen är öppet för ALLA och dessutom är ett genuint välgörenhetslopp. Då är det inga problem att gå!

Hög stämning innan starten.

Hög stämning innan starten.

Jag rekommenderar Wings for life world run i Kalmar. Loppet går av stapeln i 35 länder samtidigt och det är tusentals människor som deltar för att bidra till forskningen kring ryggmärgsskador.

Man springer helt enkelt för dem som inte kan. De som är rullstolsbundna.

Valborg firade jag och Roger utan barn men på ett valborgskalas som var fullt av småbarn och gravida kvinnor.

Morgonen efter sov vi så länge det gick och sedan rullade vi ned till Kalmar i lugn takt för att spendera helgen i en stad som har blivit något av en favoritstad för mig och Roger. Vi har hunnit göra en hel del trevliga grejer på Öland och i Kalmar. I år deltog vi för andra gången i välgörenhetsloppet Wings for life som också gick av stapeln för andra året i rad.

2300 deltagare och startade i Sverige samtidigt som löpare i 35 andra nationer.

2300 deltagare och startade i Sverige samtidigt som löpare i 35 andra nationer.

Lördagen var iskall och blåsig. Vi hängde mest på hotellet i relaxavdelningen, såg ett par förlossningsfilmer, sov middag och softade. Vi passade helt enkelt på att göra ingenting nu innan allting ska hända!

Söndagen bjöd på strålande sol!!! Stämningen var hög på Larmtorget där alla färdigsprugna löpare skulle samlas senare under dagen.

2300 deltagare ställde upp i Kalmar och de sprang ända tills en målbil körde ikapp dem, det vill säga alla sprang så långt som de hann med innan de var ute ur loppet. Jag gick med målet att nå Ölandsbron. Och jag gick så fort fogarna tillät, med en hand under magen. Jag tog emot publikens jubel och nådde ända till toppen av Ölandsbron innan jag fick hoppa in i en uppsamlingsbuss och åka tillbaka till stan.

Tjockast mage på banan? Ja, troligtvis.

Tjockast mage på banan? Ja, troligtvis.

Vilken underbar promenad – på en avspärrad ölandsbro, med vackraste utsikten och strålande sol.

Etiketter: Kalmar, Wings for life