Broccoli och ädelostsoppa toppad med lax

IMG_2830
God och mättande soppa som går fort att göra utan att det tummas på smaken.

Den här soppan går både att göra vegetarisk, då med grönsaksbuljong istället för kycklingbuljong eller lite mer köttig med topping av rökt lax, salmalax eller knaperstekt fläsk.
En riktigt god soppa som jag lånat inspiration av min äldsta och bästa vän som ofta lagat en liknande soppa. Tack fina Carina <3

Broccoli och ädelostsoppa

4 portioner

500 g färsk broccoli
2 st schalottenlökar
2 st kycklingbuljong/grönsaksbuljong
125 g ädelost
8 dl vatten
3 msk creme fraiche
0,5 tsk salt
cayennepeppar
1 msk smör

IMG_9823Gör så här.1. Finhacka och fräs löken i smöret.

IMG_27792. Skär broccolin i bitar, använd även stjälkarna men skala dom innan. Lägg ner allt i grytan/kastrullen.

IMG_27843. Häll på vattnet och smula i buljongtärningarna, låt koka 8-10 minuter.

IMG_27984. Plocka ur några broccolibuketter att ha i soppan för lite tuggmotstånd/dekoration. Mixa soppan slät.

IMG_27925. När soppan är mixad hetta upp den igen och tillsätt creme fraichen och  smulad ädelost, rör om  tills allt har blandat sig, smaksätt med salt och cayennepeppar

IMG_2805

IMG_2813