Ceasarsallad på mitt vis i en wrap

IMG_1924

Ett roligare sätt att servera ceasarsallad på utan att tumma på innehållet.

Efter en härlig semester på Jamaica har jag längtat hem och få laga denna wrap som jag åt till lunch på en strandrestaurang. Har gjort dressingen på samma sätt som jag gjorde i slutkvalet i Gävle när jag tävlade i Sveriges mästerkock. Mycket godare att göra själv och enkelt.

Ceasardressing

4 portioner

3 sardeller på burk
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk worcestershiresås
1 msk citron
2 dl rapsolja
1 dl finriven parmesanost
salt
svartpeppar

IMG_1844Gör så här
1. Börja med att finriva parmesanosten och hyvla några bitar. Lägg åt sidan.

IMG_1862 2. Mosa eller finhacka sardellerna och blanda ihop alla ingredienserna utom olja, parmesan, salt och svartpeppar.

IMG_18693. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en jämn stråle och vispa kraftigt.

IMG_18714. Ska bli som en lösare majonnäs. Nu tillsätter man parmesanen och smakar av med salt och svartpeppar.

IMG_18785. Nu är den klar och kan hällas upp i en finare skål och invänta montering av ceasarsallad wrapen.

Ceasarsallad med kyckling i wrap

4 portioner/12 små wrap

2 kycklingfiléer
2 paket bacon
1 romansallad
4-5 körsbärstomater
1 liten rödlök
6 st stora tortillabröd

IMG_1848

IMG_1857Gör så här.
1. Knaperstek bacon i bitar och lägg i skål. Häll ut nästan allt baconfett men spar lite och bryn på kycklingfiléerna med smör i samma stekpanna. krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 150 grader och stek klart till ca 70 grader innertemp på kycklingen.

IMG_19022. Dra isär romansalladen i bitar och skär lök och tomat.

IMG_18953. Grilla på tortillabrödet snabbt i grillpannan för att få ett fint grillmönster. Detta kan uteslutas.

IMG_18944. Låt kycklingen svalna och skär upp i fina bitar.

IMG_19065. Lägg på sallad, dressing, kyckling, bacon men lämna liten kan runt om brödet.

IMG_1908

IMG_19226. Vik in kanterna uppe och nere över fyllningen och rulla ihop till en korv. Snitta snett över rullen och placera snittet uppåt. Dekorera med hyvlad parmesan.

IMG_1929