Ekologiska val till babyn

Handlingsförlamningen är bruten. Nu har jag köpt det allra första till vår lilla tjej. Spenderade fredagskvällen med att shoppa lite med dotra och började med att dyka in i ett provrum och testa några mammaplagg på H&M.

De där små plaggen är ju inte billiga så rea känns fint.

De där små plaggen är ju inte billiga så rea känns fint.

Trots att magen är stor så har jag ”vanliga” kläder på mig. Stretch är svaret på allt. Men nu har jag öst in hundratals kronor i Lindex under de senaste månaderna på grund av att jag storkonsumerar strumpbyxor och jag längtar efter att bara få dra på mig ett par brallor. De här strumpbyxorna sitter allt sämre ju större magen blir och det värsta jag vet är att gå runt med gällivarehäng under klänningen.

Mysigfredagkväll med shopping i storstan med dottern, sushi till middag och sen hem till soffan.

Mysig fredagkväll med shopping i storstan med dottern, sushi till middag och sen hem till soffan.

Men åh vad deppigt det känns att prova mammakläder. Känns så superosexigt, pösigt och ganska illa sytt, för att hålla ned prislappen såklart. (Det tackar jag för.) Det slutade med att jag gick och nöp i vårens snygga nyheter och kände hur stretchiga de var … men magen blir ju större.

Allt satt illa utom t-shirten som fick följa med hem.

Allt satt illa utom t-shirten som fick följa med hem.

En mamma t-shirt för hemmabruk blev det och ett gäng nya trosor modellen större än vanligt. Och dottern fick en påse med sig hem och dessutom så befann jag mig plötsligt på Polarn o Pyret och därmed är förtrollningen bruten! Jag har shoppat en hel outfit till lilla tösen. Det blev grått och rosa, pytte, pytte små plagg i stl 50. Och nu på morgonen klickade jag hem en vit outfit från petitbarnvagnar.se. Ekologiskt, faire trade, tillverkat i Indien.