Enchiladas med kyckling, guacamole och tacosås

IMG_2655
Supergoda, enkla och fyllda tortillabröd som gratineras i ugnen.

Personligen gillar jag enchiladas bättre än taco. I detta recept har jag fyllt dem med kyckling som bas men det går lika bra med köttfärs eller som min dotter gör med bara grönsaker och svamp istället för kött.

Enchiladas

4-6 stycken

4 stora eller 6 mindre tortillabröd
500 g kycklinglårfilé
1/2 rödlök
1/2 zucchini
1/2 röd paprika
2 msk egengjord tacokrydda eller köpt enchiladaskryddpåse
3-4 msk egengjord tacosås eller köpt tomatsalsa typ santa maria
1/2 dl vatten
200 g rivost tex mex eller valfri riven ost

IMG_2608Få och enkla ingredienser.

IMG_26151. Strimla kycklingen.

IMG_26172. Strimla grönsakerna.

IMG_26213. Börja steka kycklingen på medelhög värme.

IMG_26264. Efter ett par minuter blanda i alla grönsaker och fortsätt steka några minuter till.

IMG_26295. Strö på tacokryddan/enchiladakryddan och blanda runt med stekspaden. Lägg i tacosåsen/salsan och späd med lite vatten.

IMG_26346. Låt det koka ihop någon minut.

IMG_26417. Smörj en ugnssäker form. Fördela 2-3 msk kycklingblandning på varje tortillabröd och strö ost på blandningen. Rulla ihop tortillan och lägg i formen.

IMG_26508. Bred på lite tacosås/salsa på toppen och strö på ost. Gratinera i ugnen ca 15 minuter på 225 grader.

Servera med resten av tacosåsen, guacamole och turkisk yoghurt eller gräddfil.
Vill man göra den vegetarisk så byt ut köttet mot champinjoner, supergott det också.

IMG_2656