SPÄNNANDE SHANGHAI. Den ultramoderna stadsdelen Pudong har en av världens häftigaste skylines. Vi tar hissen upp i det spektakulära Shanghai World Financial Center och blickar ut över glänsande skyskrapor.

SPÄNNANDE SHANGHAI. Den ultramoderna stadsdelen Pudong har en av världens häftigaste skylines. Vi tar hissen upp i det spektakulära Shanghai World Financial Center och blickar ut över glänsande skyskrapor.

Första resan fullbokad! Följ med Land på oförglömlig resa till Shanghai & Peking

Förra årets Kinaresa med Land blev en fullkomlig succé. Nu lyfter planet igen mot nya äventyr i Peking och Shanghai. Det blir en oförglömlig resa med många intryck.

PRIS. Från 16 940 kronor. Enkelrumstillägg: 2 440 kronor/person. Flyg från Köpenhamn och Göteborg kan bokas efter förfrågan mot ett tillägg på 300 kronor/person.

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm–Peking/Shanghai–Stockholm.
  • Övernattning i dubbelrum. Peking: www.qianmenhotel.com. Shanghai: www.sunriseonthebund.com.
  • Frukostbuffé.
  • Svensktalande guide.
  • Frukost, lunch och middag alla dagar inklusive 2 glas måltidsdryck.
  • Turistvisum.
MUREN. I Mutianyu tar vi linbanan till en av de vackraste delarna av den Kinesiska muren. Här ser vi hur den 600 mil långa muren slingrar sig genom landskapet.

MUREN. I Mutianyu tar vi linbanan till en av de vackraste delarna av den Kinesiska muren. Här ser vi hur den 600 mil långa muren slingrar sig genom landskapet.

Fullständigt program:

Dag 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

Dag 2

Ankomst Peking tidigt på morgonen. Vi möts av vår svensktalande guide och börjar direkt vår utforskning av staden genom att åka till Himmelska fridens torg, mitt i Peking. Vi strosar över torget och fortsätter sedan in i världens största kejsarpalats – Förbjudna Staden. Innanför palatsets tio meter höga murar levde de kinesiska kejsarna under mer än 500 år, totalt isolerade från omvärlden. Vanliga människor gavs ingen inblick i det kejserliga livet och fick aldrig se Himlens son, som kejsaren kallades. I palatsets hjärta står den förnämliga Draktronen. Härifrån styrdes Kina ända fram till 1911, då kejsardömet störtades. Vi checkar in på vårt hotell och samlas på kvällen för en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

Dag 3

Frukost. Strax norr om Peking ligger Sommarpalatset. Denna förtjusande trädgårdsanläggning fungerade förr i tiden som sommarresidens för den kejserliga familjen, som i den tryckande sommarvärmen sökte sig till denna oas av vatten, berg och skugga. Intill Kunmingsjöns strand promenerar vi i den över 700 meter Långa gången, som är dekorerad med flera tusen vackra målningar. Sedan beger vi oss med cykelriksha in bland Pekings smala gränder, Hutongerna. Här rådet ett lugn man inte hittar i den övriga staden och vissa av de gamla kvarteren har nu kulturskyddats för framtiden. Vi passerar bland annat den fina gatan Liulichang med sina många tehus och konstbutiker samt en matmarknad. Vi får en inblick i kinesisk vardag när vi hälsar på hemma hos en kinesisk familj där vi i all enkelhet lär oss laga kinesiska dumplings. För den shoppingsugne besöker vi en av Pekings marknader för shopping. Därefter besöker vi ”The Place” en imponerande 250 meter lång bildskärm i taket av ett promenadstråk. Lunch och middag ingår.

Dag 4

Frukost. I dag reser vi över 2000 år tillbaka i tiden när vi får vandra på historiens största byggnadsverk, Kinesiska muren. Det var Kinas förste kejsare som på 200-talet f.Kr. beordrade hundratusentals män att sammanfoga små, befintliga murar till en jättelik försvarsanläggning. Byggandet pågick dag som natt, i såväl brännande sommarhetta som isande vinterkyla. Muren kom slutligen att bli över 600 mil, vilket motsvarar sträckan mellan Nordkalotten och Medelhavet. Kinesiska muren finns sedan länge med på Unescos världsarvslista och 2007 blev den utsedd till ett av världens sju nya underverk. På vägen tillbaka till centrum passerar vi Fågelboet, platsen för de olympiska spelen. När mörkret lagt sig över Peking avslutar vi dagen på en livlig matmarknad. Försäljarna försöker få turister att smaka på delikatesser som t.ex. skalbagge på grillspett. Lunch och middag ingår.

Dag 5

Frukost. Tidigt på morgonen besöker vi en park för att uppleva den traditionella morgongymnastiken. Därefter ser vi Himmelens Tempel, som med sitt blåskimrande tak anses vara Pekings vackraste byggnad. Templet byggdes i början av 1400-talet och hit kom kejsaren varje år, dagen före vintersolståndet, för att offra och be gudarna om goda skördar. Vi besöker två marknader för shopping innan vi avslutar vår sista dag i Peking med den läckra Pekingankan på menyn. Lunch och middag ingår.

Dag 6

Frukost. På morgonen stiger vi ombord på snabbtåget som på cirka fem timmar tar oss till Shanghai. I Gamla stan, Shanghais äldsta stadsdel och det enda som finns kvar av tiden före den västerländska invasionen, möts vi av myllret av människor bland de vackra husen i traditionell stil. Här finns mängder av små affärer som säljer lokala produkter, allt från olika sorters te till fina penslar och rispapper. Vi besöker den magnifika Yu-trädgården med dess vackra portar, guldfiskdammar och paviljonger. Trädgården anlades redan i slutet av 1500-talet och klassas som en av de vackraste trädgårdarna i hela landet. I Kina dricker man te till både frukost, lunch och middag, och vi besöker därför tehus där vi får smaka på kinesiskt te. Lunch och middag ingår.

Dag 7

Fyllda av upplevelser och intryck från två gigantiska städer tar vi bussen tidigt på morgonen vidare till Suzhou, Orientens Venedig. Suzhou är berömt för sina kanaler, vackra trädgårdar och landets finaste siden. Redan för 5000 år sedan började man i Kina att framställa siden. Än idag är kineserna världsledande på detta. Vi passar därför på att besöka en sidenfabrik där vi bland annat får se hur kokonger nystas upp till flera hundra meter långa, glänsande silkestrådar. Strax utanför Suzhou ligger det lilla vattensamhället Tongli, med pittoreska bostäder och arbetsplatser mitt i kanalsystemet. Vi promenerar i de vackra omgivningarna och längs de smala kanalerna med sina välvda broar. Vi besöker en vacker kinesisk trädgård och tar en båttur på kanalen. På kvällen återvänder vi till Shanghai. Lunch och middag ingår.

ORIENTENS VENEDIG. Vi besöker Orientens Venedig,  Suzhou, som är berömt för sina kanaler, vackra trädgårdar och landets finaste siden.

ORIENTENS VENEDIG. Vi besöker Orientens Venedig, Suzhou, som är berömt för sina kanaler, vackra trädgårdar och landets finaste siden.

Dag 8

Frukost. I den ultramoderna stadsdelen Pudong tar vi hissen upp i Shanghai World Financial Centre och blickar ut över denna 20-miljonersstad. Därefter besöker vi Shanghai Museum, vars moderna byggnad skall efterlikna ett forntida kinesiskt ding-kärl. Museet rymmer en utsökt samling av vackra bronser, skulpturer, porslin, kalligrafi och mycket annat.
När Shanghai öppnades för utländsk handel på 1800-talet kom stora delar av staden att kontrolleras av fransmän, britter och amerikaner. De områdena kallades koncessioner. Idag utforskar vi det charmiga området Franska Koncessionen. Här finns trädkantade gator med villor i kolonial stil blandat med kinesiska byggnader. I myllrande gränder har trendiga områden med lokala designbutiker och mysiga restauranter växt upp. Ett av dem är supermysiga Tianzifang. Efter kvällens middag ser vi en halsbrytande akrobatikshow. Lunch och middag ingår.

Dag 9

Vi åker med snabbtåget Maglev som tar oss från centrala Shanghai till flygplatsen på bara några minuter. Hemresa med ankomst i Sverige samma dag.

Bokning och information

Boka din biljett hos Resecity på telefon 0270-102 75 eller mejla till soderhamn@resecity.se. Detta är ett samarbete mellan Land och Resecity. Antalet platser är begränsat.

resor12

AVSLUTAD! Upplev de vackra svenskbygderna i vårt grannland Estland

Ta färjan till Estlands svenskbygder och fira Sankt Olofsdagen på Ormsö. Här kan du uppleva både nuet och historien. Det blir också en dag i Tallinn. Kulturhistorikern och Baltikumkännaren Ola Olsson är med på resan.

STORSLAGET. Fyra utflykter ingår, däribland Nunnornas dal och Botaniska trädgården, med fantastiska vyer. Vi åker över mäktiga berg och genom grönskande dalgångar.

Följ med Land på en fantastisk resa till natursköna Madeira

Förutom det behagliga klimatet bjuder ön Madeira på en magisk natur. Här bor du förstklassigt och får en fantastisk upplevelse med god mat, härliga utflykter och många sevärdheter.

VACKRA VYER. Den stora öturen tar dig till Sao Miguels östra del, även kallad Edens lustgård. Här reser du genom ett böljande landskap med grönskande kullar, vackra utsiktsplatser och stor blomsterprakt.

Njut av exotiska Azorerna – en Landresa du inte får missa!

Ögruppen Azorerna består av nio vulkanöar mitt i Atlanten. Det är så nära paradiset man kan komma, sägs det. Lands härliga läsarresa bjuder på god mat, natursköna utflykter och boende på ett förstklassigt hotell.

kroatienny

AVSLUTAD. Häng med Land på fartfylld Danslandsresa till Kroatien!

TV-stjärnan och danskungen Rune ”Elvis” Lundin älskar att dansa, gärna utomlands. Han har åkt på hundra dansresor till Kanarieöarna. Nu hänger han med på Danslandsresan till Kroatien i maj. Häng med och dansa du också!

Hollanddrag2

AVSLUTAD. Succé för Lands unika Hollandsresa – nu fyller vi en buss till!

Våren i Holland bjuder på färgsprakande blomsterprakt, ljuva dofter, klassiska väderkvarnar och vackra kanaler. Förverkliga drömmen och följ med på Lands specialkomponerade 7-dagarsresa där alla utflykter ingår. Boka redan i dag!