Gårdsbesök hos nya härliga MinFarm-bönder!

IMG_8157

Försäljningen kom igång på direkten på minfarm.se efter lanseringen så vi ville få upp flera av de härliga gårdar vi jobbar med. En gård vi länge varit i kontakt med och var redo att lägga upp men saknade bildmaterial från var Tvetalund strax utanför Köping i Västmanland.

Vår Stockholms-fotograf Phil och Stephen susade därför dit igår :)

MVI_8204.MOV

MVI_8051.MOV

IMG_8143 (1)

På gården bor Karin och Hans Jansson tillsammans med sina tre tonåringar. Paret har bott tillsammans på gården sedan 1988, och det är dessutom Hasses familjehem.

IMG_8069

IMG_8075

Tvetalund är även hem åt en flock fina höns, av raserna Leghorn, Brama, Chochin och Rhode Island.

IMG_8046

MVI_8028.MOV

På gården finns nu tre Bohuskullor, som är en utrotningshotad lantras (det finns idag ungefär 66 stycken kvar i Sverige) samt några kalvar och stutar. Det finns även tre stutar av fjällras.

På sommaren går djuren utomhus ända till maten i hagen tar slut och det börjar bli för kallt. Därefter går de istället inne på lösdrift med halmbädd under vinterhalvåret.

IMG_8114

Phil spelade även in en videopresentation där man får lära känna gården bättre och Stephen hjälpte till med ljudet. Alltså min lilla man är alltid så glad (glad och söt och underbar hihi).

Videon borde vara klar och redo för visning snarast, då lägger vi upp den på hemsidan och Facebook.

IMG_8190

IMG_8199

Bohuskullor är inga kräsna mjölkkor utan äter gärna sly, mossa, äpplen och annat gott som de hittar i skogen där de bland annat betar. När korna kallas in för att mjölkas under sommaren får de lite malen säd som lockgiva och muta. Det gör att mjölken har en god smak och ger smakrika ostar. Även köttet blir smakrikt efter alla örter korna äter.

Eftersom djuren är så ovanliga så är alla produkter riktigt exklusiva och Karin och Hasse säljer både fantastiska frukostpaket med gårdens egna mejeriprodukter och andra hemmagjorda godsaker samt köttlådor via MinFarm-Stockholm.

Lovely!

 

Foto: Phil Jamieson

 

 

Etiketter: