Grillad marinerad fläskkarré,myntasås med äpple och smashad potatis

IMG_2092
Grillat är gott!

I vår familj grillar vi massor och det mesta. Men här kommer en enkel standardrätt på grillen.
Mynta är en favorit både i dryck och mat därför bjuder jag på denna omtyckta favoritsås.

IMG_1941

Marinad till fläskkarrén

 

1/2 dl flytande honung
2 msk soja
1 msk sambal olek
2 pressade vitlöksklyftor
1 nypa salt
chili explosion (santa maria)

IMG_1952Blanda samman alla ingredienser och pensla på runt hela köttet. Låt det marineras medans sås och potatis förbereds.

 

Myntasås med äpple

 

2 dl matyoghurt typ grekisk,turkisk
1 rivet grönt äpple
1 vitlöksklyfta
1 dl färsk mynta
nymalen svartpeppar
salt

IMG_19631. Riv äpplet på grova sidan av rivjärnet.

IMG_19702. Hacka myntan.

IMG_19753. Blanda äpple, mynta och yoghurt i en skål.

IMG_19784. Pressa i vilöksklyftan och smaka av med nymalen svartpeppar och salt.

IMG_1982

 

Smashad potatis

 

Ca 2 kokta potatisar med skal per person
olivolja
flingsalt
Valfria örter

 

IMG_20291. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den kokta potatisen på bakplåtsklädd plåt och dunka till potatisen med typ mortelstöten.

IMG_20312. Häll lite olivolja i varje potatis, salta och lägg på valfria örter. Baka potatisen i ugnen ca 15-20 min.

IMG_2041

IMG_2044Grilla köttet ca 4-5 minuter på varje sida tillsammans med champinjoner, majs, purjolök eller valfria tillbehör. Krydda på mer av chili explosion kryddan och ev mer salt efter smak innan grillning.

Grillar även en halv citron som jag brukar pressa över köttet för lite syra.

IMG_2092