DJURUTHYRNING. Har du ett husdjur som skulle kunna glädja ett barn i sommar?

DJURUTHYRNING. Har du ett husdjur som skulle kunna glädja ett barn i sommar?

Har du smådjur att hyra ut i sommar? Anmäl dig gratis till Lands populära uthyrning

Har du kaniner, höns, marsvin eller andra smådjur att hyra ut i sommar? Lands återkommande smådjurs­uthyrning är otroligt populär bland barn runtom i landet.

Vem har inte fått stålsätta sig mot barnens ständiga tjat eller vädjan om att få djur? Att hyra ett smådjur under en tid kan vara räddningen för många barnfamiljer.
I flera år har Land organiserat smådjursuthyrning. Nu har du som har smådjur chansen att glädja en familj som vill prova på. Har du kaniner, marsvin, höns eller andra mindre djur som skulle kunna passa barn?
Via Land kan du även hyra ut bi­kupor och på så sätt sprida intresset för bin.

POPULÄRA KUPOR. För att öka intresset för bin kan du även hyra ut din bikupa via Land.

POPULÄRA KUPOR. För att öka intresset för bin kan du även hyra ut din bikupa via Land.

I Land nummer 23, som utkommer den 29 maj, kommer vi att publicerar en lista på alla uthyrare. Det kostar ingenting att vara med. All kontakt sker sedan mellan den person som vill hyra djur och den som hyr ut.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret!

*Om tävlingsvillkor, PUL och cookies

GRÄVARE. Ivar Månsson och Roland Eriksson ser till att fibern kommer på plats i Gimdalen.

Rekordfart: Vem bräcker Bräcke i bredband?

Bräcke kommun med 6500 invånare håller ett högt tempo i sin utbyggnad av fiberbredband. – Vi räknar med att 64 procent är uppkopplade till midsommar, säger informatören Liv Edström.

GOTLANDSKNÄCKE. ICA satsar på lokalt bröd.

Nya trenden: ICA satsar på lokala bagerier

ICA-satsningen "God smak" med bland annat lokala charkuterier, ostkaka och smör utökas nu med färskt bröd från lokala bagerier. Trenden med lokalproducerad mat är hetare än någonsin förr.

SKAPADE EN FOLKRÖRELSE. AnneSofie Ampén, grundaren av Facebookgruppen Återbruka Mera, är en kär vän av återbruk. Bilden fotograferad på Skansens klädkammare.

Möt drottningen av återbruk! AnneSofie är kvinnan bakom Facebooksuccén Återbruka Mera

En klänning sydd av ett påslakan var startskottet. På ett år blev AnneSofie Ampéns Facebookgrupp Återbruka Mera en folkrörelse och gick från 5 000 medlemmar till över 248 000.

HAR INGA KONTANTER: BJörn Ulvaeus betalar bara med kort.

Kontantupproret: Björn Ulvaeus vill ta bort alla kontanter

Förre rikspolischefen Björn Eriksson har bland annat i Land gått i spetsen för kontantupproret. Hantering av kontanter är en viktig fråga inte minst för många företag och föreningar på landsbygden. Men nu får han mothugg av namnen Björn Ulvaeus.

OMDISKUTERAD. Hur ser framtiden ut i Grums? Elever ger sin syn i kommunens tidning.

Efter Uppdrags Gransknings besök: Skolelever i Grums tycker till om sin hemort

Grums blev riksbekant efter Uppdrag Gransknings program i mars som framställde orten i en mörk dager. Nu kan man i kommunens tidning läsa vad 40 högstadieelever tycker om sin hemort.