Hitta rätt namn till bebsien

Och vad ska bebisen heta? Vi har massor av fösrlag (ialla fall några) men vi är inte eniga. Med en vuxen storebror, en tonårssyster och en bror som är snart fyller tio så är det många som vill tycka och jag får jag vilda protester på alla förslag jag hivar fram.

Syskonen kontrar med namn som representerar deras generationer ganska väl som Alisa, Elsa, Rebecca.

Fina namn men inget som jag faller för.

Undertiden så befäster vi Myran hårdare och hårdare … Vi får skärpa oss. Kan se 20 år framåt och det är dags för studenttal. Det är överhängande risk för att det kommer att inledas med:

– Kära Myran!

Och med anledning av det så researchande jag lite kring liknande namn och skrapade ihop en lite lista. Det började med att jag såg Myrica (en ört) dyka upp i mitt flöde på Facebook och nar jag sökte så hittade jag:

Myralie

Myranda

Myral

Myralin

Myra-Li

Samtliga namn framkallade ett högljutt ”neeeej” från min dotter.

Två namn har vi nog trots allt klara. I min familj har vi alla tre förnamn så kommer även denna tös att ha.

Edith – Helt enkelt för att jag alltid tyckt om det, för att min mormor som gick bort 1981 men alltid levt kvar hos oss alla, hette det och för att Rogers farmor också hette det.

Elisabeth – Alla kvinnor i min familj och släkt heter Elisabeth sedan snart 200 år. Ursprungselisabeth finns avporträtterad i min mormor och morfars gård på Österlen.

Jag heter Helena Margaretha Elisabeth Nimbratt.

Kort och bra! ;-)

Etiketter: bästa namnen