Hoisinmarinerad biff på två vis

IMG_1355Asiatiska smaker som går snabbt att laga.

Få ingredienser och enkel tillagning men med underbar smak. Denna biff kan man servera som förrätt i ett litet salladsblad eller som huvudrätt med ris och valfria grönsaker. Detta är god snabbmat när orken i köket tryter.

Hoisinmarinerad biff

2-4 portioner

400 g innanlår
1 dl Hoisinsås
0.5 dl tamari eller annan japansk soja
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor pressade
sesamfrön

IMG_1295
Gör så här
1. Strimla köttet och blanda alla ingredienserna utom sesamfröna. Blanda ihop allt och lägg det att marinera ca 10 minuter.

IMG_12832. Medans sätt på riset och koka enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna, rör runt så dom inte bränns tar ca 5 minuter.

IMG_13053. Ta upp köttet ur marinaden men spar den till senare. Stek köttet på hög värme så det får yta.

IMG_13124. När köttet är genomstekt och har fin färg häll på marinaden och spä ev med lite vatten för mer sås. Nu är den klar att servera med ris och valfria tillbehör. Strö tillsist lite rostade sesamfrön över köttet.

IMG_1363Kan även serveras som liten munsbit tillsammans med andra asiatinspirerade rätter. Lägg en skedstor  bit ris i ett gemsalladsblad häll på lite av såsen, lägg på köttet och strö sist dom rostade sesam fröna ovanpå.