Hur nödvändigt är ett babynest?

Helgen bestod av inköp och bocka av lite på att-fixa-listan inför flytt. Jag tycker mig ana en stark boningsinstinkt hos barnafadern. Engagemanget gör mig lycklig djupt in i hjärtat samtidigt som jag försöker dra lite, lite i bromsen.

Vi ska inte gå i de klassiska skaffabarn-fällorna. Att flytta precis samtidigt som bebisen kommer är illa nog men där är det omständigheter som påverkar, som vi inte kan råda över, min dotters skolgång till exempel.

Det är fantastiskt att ha en så engagerad man vid sin sida. Vi är två om det här projektet, det är tydligt.

Barnafadern kollar hur det känns att sitta i en babysitter!

Barnafadern kollar hur det känns att sitta i en babysitter!

Och inför helgen så kände jag starkt att nu är det dags att få lite utrustning på plats. Vi hämtade bilbarnstol, köpte spjälsäng, madrass, babykudde (har man tydligen numera enligt rekommendationer), täcke, små rosa handdukar för blöjbyten, en gallerfilt, perfekt till varma sommartupplurer i vagnen och ett fiffigt sovplagg som är slags sovpåse/säck som är bra att ha om man inte är hemma eller om bebsien sparkar av sig och blir kall.

Bedset har jag planerat att min dotter ska hjälpa mig att köpa och en gosig snuttefilt eller nalle, så det fick vänta! Men snart ska jag bädda!!!

Babynest! Har ni hört talas om det? Det hade ialla fall inte jag. Detta är tydligen en ovärderlig produkt som alla blivande mödrar lägger mängder av energi på att välja ut i något fint tyg. En del beställer handsydda eller specialsydda i söta tyger.

Babynest ser ut som en lite hundkorg … där bebisen kan sova tryggt mellan sin mamma och pappa, på soffan eller var man nu hamnar. De kostar uppemot 1000 kr att köpa!

Klart Myran ska sova i ett babynest!

I dag fick jag njuta av 40 min träning! Kroppen var snäll!!

I dag fick jag njuta av 40 min träning! Kroppen var snäll!!