Krispig sparris och chevreostsallad med rökta mandlar och en honungsvinägrett

leilalagar sparrissallad
Älskade vårprimören sparris här i en riktig god vårlik sallad.

Denna enkla sallad serverar jag med en god stekt laxfilé, passar utmärkt som en fräsch vår och sommarrätt. Enkla råvaror med hög smak och en rätt alla kan laga.

leilalagar sparrissalladen

Sparris och chevreostsallad med honungsvinägrett

4 portioner

1 knippe sparris
1 kruka krispsallad
250 g körsbärstomater
1/2 stor rödlök
100-150 g chevreost
1 dl rökta mandlar

1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk pressad citron
2 msk flytande honung
salt
nymalen svartpeppar

IMG_3471Gör så här.1. Börja att blanda olivolja, vinäger, citron och honung till en vinägrett och salta, peppra efter smak.

IMG_34782. Skölj sparrisen och skär bort den träiga delen längst ner. Skär sparrisen i bitar.

IMG_34813. Sjud sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter, ta upp när den sjudit färdigt och lägg i iskallt vatten tills den svalnat.

IMG_34824. Riv salladen i bitar, skiva löken, halvera tomaterna, hacka mandlarna grovt och dela chevreosten i bitar. Blanda allt i en salladskål utom mandlarna och häll på så mycket vinägrett som passar, spar ev lite till servering till den som vill ha mer. Strö på mandlarna sist.

leilalagar sparrissallad

Servera gärna denna rätt med en god stekt laxfilé. Smaklig måltid !

leilalagar lax med sparrissallad

Recept på stekt lax hittar ni här.