Laxbiffar med smak av kapris och fänkålsdill med en äpple och fänkålsslaw

leilalagar laxburgare med kapris
Saftiga och goda laxbiffar som jag gör på fulbitarna av färska laxen eller på fryst ojämna bitar av lax.

Tycker väldigt mycket om laxbiffar och tillbehören går att variera en massa. Känns lite vårlikt att servera den såhär på ett gott bröd som jag rostat lite i stekpannan med lite olivolja. En fräsch coleslaw med fänkål och äpple en krispsallad med rödlök och lite extra hemslagen majonnäs bredvid.

Laxbiffar

4 portioner

600 g laxfile eller fulbitar av lax
1 ägg
2 msk kapris
1-2 msk fänkålsdill
1 msk pressad citron
1/2 dl panko eller vanligt ströbröd
1 tsk salt
nymalen svartpeppar

 

IMG_3390Gör så här.1. Skär laxen i mindre bitar, lägg i bunke och mixa det till en fin färs.

IMG_33962. Hacka kaprisen så den blir lite mindre men fortfarande är små bitar.

IMG_33993. Blanda i alla ingredienser med laxfärsen till en jämn fin smet.

IMG_34064. Forma till lagom stora biffar och stek på hög värme ca 3 minuter på varje sida.

 

Äpple och fänkålsslaw

300 g fänkål
300 g vitkål
1 rött äpple
1 1/2 dl majonnäs
1 dl Turkisk yoghurt
1 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
salt
nymalen svartpeppar
fänkålsdill

 

leilalagar fänkålGör så här.1. Finstrimla fänkål, vitkål och äpple.

IMG_33792. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylskåp helst 1 timme.

IMG_3386

Nu är allt klart och redo för servering ! Bara använda fantasin eller kopiera min variant, smaklig måltid!

 

leilalagar-laxburgare

Recept på den picklade rödlöken hittar ni här.