Många fällor för gravida på webben

Det fanns absolut inte 1995 när jag väntade min son – sociala medier, gravidsajter, chatforum, gravidbloggar, gravidappar, gravidpoddar, intsgramflöden med magar och framförallt inte facebookgrupper av alla de slag. (Jag har själv startat en grupp som heter Mamma kring 40, välkommen dit!) Nu förtiden kryllar det av dem och faktum är att min barnmorska var tidig med att varna:

– Läs nu inte för mycket i forumet på Familjeliv.

Och jag har följt hennes råd. Faktum är att jag ganska tidigt kände att Familjelivs forum inte var något för mig, och inte heller för de flesta andra tjejer tror jag. Här odlas helt klart ohälsosam oro och nättrollen kan man tydligt känna vittringen av.

Här är jag. Vecka 31, lite trött och sliten absolut men också väldigt glad och nöjd.

Här är jag. Vecka 31, lite trött och sliten absolut men också väldigt glad och nöjd.

Det var besvikelsen över familjelivs dåliga atomsfär som fick mig att starta Mamma kring 40-gruppen. Vi är nu drygt 50 mammor av olika slag och det har utvecklats till ett givande forum.

Det stod klart redan tidigt att det blir lite speciellt när man samlar just äldre mammor. Alla har unika berättelser kring sina graviditeter. Många har kämpat länge, andra går omkring i lyckorus över att sent i livet äntligen få sitt första barn och någon har överraskats av en oplanerad spontangraviditet. Och vissa har bestämt sig för en sladdis, som jag!

Spännande, givande och otroligt varm stämning … häng på du också om du vill!

Faktum är att jag är med i en hel rad gravidgrupper på Facebook, Gravid BF 2015, Gravid BF juni 2015 osv … och jag läser många inlägg varje dag men det gäller att hålla huvudet kallt … det finns stor risk att börja fundera, analysera och känna efter.

Etiketter: