Saltat MinFarm-fläsk à la Steve!

IMG_6397

När man helt plötsligt får världens craving för pytt i panna är det tur att Stephen är redo med egensaltat MinFarm-fläsk i frysen. Han brukar göra stora laddningar efter skördefesterna och sen frysa in.

Receptet till just denna köttbit var ungefär:

250 g salt
250 g farinsocker
1.5 liter vatten
En halv kopp konjak
En hel muskot
2 msk pepparkorn
0.5 msk krossade enbär
kanelstänger
lagerblad
3 kryddnejlikor

Koka upp allting utan köttet och låt det svalna.
För sedan över det till någon plastbytta och lägg i köttet (ca 300 g fläsk, tex picnic bog eller bogfläsk passar bra). Se till att köttet är helt täckt av vätska och lägg in det hela i kylen. I upp till fem dagar kan det förvaras så, beroende på hur salt man vill ha det. Sen kan det användas till allt man vill ha saltat fläsk till. Är det en riktigt fettig bit så är det supergott att skära i skivor och äta som bacon.

På hösten så brukar Stephen göra stora mängder och lägga i kylväskor som får stå på balkongen några dar. Man kan ju egentligen krydda hur man vill och det godaste ja vet är när han använt massa cider i lagen.

Superbra att ha i frysen alltså, om man helt plötsligt blir sugen på tex pytt i panna på kvalitetskött från lokala gårdar :)

 

 

Etiketter: