Morots- och kikärts biffar med parmesan,myntasås med äpple på spenatsalladsbädd och smashad potatis

IMG_2100
Mitt bidrag till köttfri måndag.

Gillar verkligen att laga vegetariskt och prova mig fram till olika vegbiff varianter. Ofta är min äldsta dotter här som provsmakare och hon äter inte rött kött så det passar bra.

Morots- och kikärts biffar med parmesan

8 små biffar

1 burk/tetra kikärter
3 morötter
1 dl riven parmesan
1/2 rödlök
1 msk majsstärkelse
1 ägg
salt
nymalen svartpeppar
ca 1 dl panko (ströbröd)

 

IMG_19951. Mixa dom avrunna kikärterna

IMG_19942. Riv morötterna på grova sidan.

IMG_20103. Hacka rödlöken fint.

IMG_20004. Riv parmesanen fint.

IMG_20155. Blanda alla ingredienserna utom panko (ströbröd) i en skål och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

IMG_20226. Forma till små biffar och vänd i panko (ströbröd) och stek på hög värme par minuter på varje sida tills dom blir gyllenbruna.

Servera med

IMG_1982 Godaste myntasås med äpple som passar utmärkt till denna vegetariska biff.

Prova även smashad potatis till eller servera med färsk spenat och tomatsallad.

IMG_2095