GOTLANDSKNÄCKE. ICA satsar på lokalt bröd.

GOTLANDSKNÄCKE. ICA satsar på lokalt bröd.

Nya trenden: ICA satsar på lokala bagerier

AV TORBJÖRN ÖSTERHOLM
ICA-satsningen ”God smak” med bland annat lokala charkuterier, ostkaka och smör utökas nu med färskt bröd från lokala bagerier. Trenden med lokalproducerad mat är hetare än någonsin förr.

ICA utökar sortimentet med mjukt korntunnbröd från familjebageriet Stödebröd i Medelpad, skånsk kavring från Södervidinge och surdegsknäcke från Fårösund på Gotland som finns i tre smaker.
– För oss på ICA är det viktigt att gynna mathantverk med tradition och hjärta, en mångfald av smaker och råvaror med svenskt ursprung, säger Dan Jacobson, färskvaruchef på ICA Sverige AB.

Bröd av hög kvalité och smörgåsar med kreativt pålägg är en trend som bara blir hetare, skriver ICA i ett pressmeddelande.

Läs ett urval av Lands många artiklar i ämnet

Läs även: Kevin lyfter lokala maten »
Läs även:
Sveriges minsta mejeri »
Läs även:
Lokalproducerat räddar lanthandeln »
Läs även:
Stjärnkocken satsar på landsbygden »

Etiketter: bröd, Ica, mathantverk
GRÄVARE. Ivar Månsson och Roland Eriksson ser till att fibern kommer på plats i Gimdalen.

Rekordfart: Vem bräcker Bräcke i bredband?

Bräcke kommun med 6500 invånare håller ett högt tempo i sin utbyggnad av fiberbredband. – Vi räknar med att 64 procent är uppkopplade till midsommar, säger informatören Liv Edström.

SKAPADE EN FOLKRÖRELSE. AnneSofie Ampén, grundaren av Facebookgruppen Återbruka Mera, är en kär vän av återbruk. Bilden fotograferad på Skansens klädkammare.

Möt drottningen av återbruk! AnneSofie är kvinnan bakom Facebooksuccén Återbruka Mera

En klänning sydd av ett påslakan var startskottet. På ett år blev AnneSofie Ampéns Facebookgrupp Återbruka Mera en folkrörelse och gick från 5 000 medlemmar till över 248 000.

HAR INGA KONTANTER: BJörn Ulvaeus betalar bara med kort.

Kontantupproret: Björn Ulvaeus vill ta bort alla kontanter

Förre rikspolischefen Björn Eriksson har bland annat i Land gått i spetsen för kontantupproret. Hantering av kontanter är en viktig fråga inte minst för många företag och föreningar på landsbygden. Men nu får han mothugg av namnen Björn Ulvaeus.

DJURUTHYRNING. Har du ett husdjur som skulle kunna glädja ett barn i sommar?

Har du smådjur att hyra ut i sommar? Anmäl dig gratis till Lands populära uthyrning

Har du kaniner, höns, marsvin eller andra smådjur att hyra ut i sommar? Lands återkommande smådjurs­uthyrning är otroligt populär bland barn runtom i landet.

OMDISKUTERAD. Hur ser framtiden ut i Grums? Elever ger sin syn i kommunens tidning.

Efter Uppdrags Gransknings besök: Skolelever i Grums tycker till om sin hemort

Grums blev riksbekant efter Uppdrag Gransknings program i mars som framställde orten i en mörk dager. Nu kan man i kommunens tidning läsa vad 40 högstadieelever tycker om sin hemort.