Fika med rabarberröra och yoghurt

Rabarberkompott

Läckra färger när rabarber och kvarg blir eftermiddagsgott.

Den här eftermiddagsfikan går att svänga ihop på några minuter. Mättar både små och stora magar lagom innan kvällsmat och är både nyttig och lite onyttig på en och samma gång. Gott.

  • Skörda fyra små rabarberstjälkar, putsa och sköljd dem.
  • Skiva rabarbern tunt.
  • Lägg i en liten kastrull tillsammans med en bottenskyla vatten och någon eller några matskedar socker, efter tycke och smak. Lägg gärna i en liten bit kanelstång också.
  • Låt röran koka ihop så den blir lite simmig.
  • Svalna något.
  • Bottna fyra glas med grekisk/turkisk yoghurt eller kvarg och fördela rabarberröran över. Toppa med finstrimlade blad av citronmeliss.

Fler recept på vardagsmat från Skillnadens Trädgård hittar du här.
/Sara Bäckmo

Rabarbermums2

Rabarbermums 3

Etiketter: rabarber, recept