Råraka med gravad lax och pepparrotsvisp

IMG_2502Enkel och god förrätt eller liten lunch med pepparrotsgravade laxen.

Gillar att göra olika varianter av samma råvara och min pepparrotsgravade lax går att variera i oändlighet! Ibland gör jag den till asiatisk och ibland som denna i mitt tycke nordiska rätt.

Råraka

4 portioner/ 4 stycken

8  potatisar
1 tsk salt
50 g smör
olja

 

IMG_2482Gör så här. 1. Skala och riv potatisen på grövsta sidan av rivjärnet. Blanda i salt.

IMG_24852. Klicka ut smeten tunnt i stekpannan,platta till så det blir krispiga kanter. Stek på medelhög värme i lite olja och smör ett par minuter på varje sida.

IMG_25003. Rårakan ska vara frasig och gyllenbrun. Servera med pepperrotsgravad lax och pepparrotsvisp några ärtskott, lite dill eller annat valfritt tillbehör.