Spaghetti Carbonara

IMG_2858
En enkel rätt med som jag gör när jag får lite ostbitar och kanter över, en ostrensning i kylskåpet rätt helt enkelt.

Väldigt uppskattat av maken är när denna rätt dyker upp på tallriken. Även när jag inte är hemma så brukar maken laga denna carbonara som är så enkel att alla kan göra den!

Spaghetti Carbonara

4 portioner

300 g spaghetti
375 g stekfläsk/sidfläsk
2 dl riven ost helst lite lagrad eller blandade ostar
1 dl riven pecorino
2 äggulor
1-2 msk pistageolja kan bytas ut till olivolja
Nymalen svartpeppar
salt till pastavattnet

 

 

IMG_2842 Gör så här. 1. Koka spaghettin enligt anvisning. Skär fläsket i ganska små bitar.

IMG_28482. Riv dina ostbitar och pecorinoosten var för sig.

IMG_28523. Knaperstek fläsket och nu är carbonaran klar att montera. Häll av pastavattnet och blanda i rivna osten ej pecorinon, äggulorna, fläsket och pistageoljan och krydda rikligt med svartpeppar som är själva råvaran för att det ska vara en carbonara. (carbonara betyder kolarhustruns pasta och syftar på svartpepparn på toppen) servera med den rivna pecorinon på toppen.

IMG_2855